Jestem dietetykiem, technologiem żywności, absolwentką Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Podyplomowego Studium Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
Celem mojej pracy jest zarówno zmiana sposobu żywienia, jak i sposobu myślenia o konsekwencjach stosowania nieodpowiedniej diety. Wyznaję zasadę, że dieta jest nie tylko sposobem odchudzania, ale elementem stylu życia, który w istotny sposób wpływa na stan zdrowia i oczywiście na nasze samopoczucie. W pracy z pacjentami wykorzystuję nabytą fachową wiedzę i doświadczenie.

Swoje podejście do właściwego odżywiania opieram na naukowych podstawach. Dużo czasu poświęcam na podnoszenie kwalifikacji zawodowych uczestnicząc w różnych konferencjach i wykładach medycznych, a także w szkoleniach i warsztatach, czyli wszędzie tam gdzie można poszerzyć i zaktualizować wiedzę dotyczącą żywności, żywienia i zdrowego stylu życia.

Pracuję z osobami, które chcą zrzucić zbędne kilogramy stosując właściwą dla siebie, dobrze zbilansowaną dietę, oraz pacjentami cierpiącymi na różne schorzenia, dla których właściwe odżywianie jest składową terapii.

Kwalifikacje:

  • Uniwersytetu Przyrodniczy w Poznaniu Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu specjalizacja Żywienie Człowieka
  • Podyplomowe Studium Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
  • Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
  • Członek Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością

Doświadczenie zawodowe:

  • Dietetyk Poradnia dietetyczna „Magia diety”
  • praktyki oraz staże w prywatnych gabinetach dietetycznych